Ti s-a stricat masina de spalat rufe?
Noi ti-o reparam azi!
Deplasare gratuita!
Garantie la piese.
Un coleg este la 20 de minute distanta de tine si poate ajunge rapid!
Suna acum

Completeaza formularul pentru o oferta estimativa de pret!


10 sfaturi despre cum sa intretii corect masina de spalat

10 Sfaturi Esentiale pentru Intretinerea Masinii Tale de Spalat

O masina de spalat bine intretinuta nu doar ca va functiona eficient pentru o perioada mai lunga de timp, dar te va ajuta si sa economisesti energie, apa si bani. Iata 10 sfaturi esentiale care te vor ajuta sa-ti mentii masina de spalat in conditii optime:

Verifica Furtunurile de Apa: Inspecteaza regulat furtunurile de alimentare cu apa pentru fisuri, uzura sau scurgeri. Este recomandat sa inlocuiesti furtunurile la fiecare 3-5 ani ca masura de precautie.

Foloseste Detergentul Potrivit: Alege detergentul adecvat tipului tau de masina de spalat. Masinile de spalat cu incarcare frontala necesita detergenti cu spuma redusa pentru a functiona eficient.

Dozeaza Corect Detergentul: Urmareste instructiunile producatorului cu privire la cantitatea de detergent recomandata. O cantitate prea mare de detergent poate lasa reziduuri pe haine si in masina.

Curata Filtrul de Scame: La masinile de spalat cu incarcare de sus, curata filtrul de scame regulat pentru a mentine eficienta de spalare si pentru a preveni scurgerile.

Mentine Masina Curata: Curata interiorul masinii de spalat o data pe luna pentru a indeparta detergentul acumulat si reziduurile de murdarie. Poti folosi un ciclu de spalare la cald cu o ceasca de otet alb pentru a curata si dezinfecta masina.

Deschide Usa sau Capacul Dupa Fiecare Utilizare: Acest lucru ajuta la prevenirea mucegaiului si a mirosurilor neplacute prin permiterea circulatiei aerului in interiorul masinii.

Verifica si Curata Sigiliul Usii: La masinile de spalat cu incarcare frontala, sigiliul de cauciuc al usii poate retine apa si detergent, favorizand aparitia mucegaiului. Curata-l regulat cu o solutie blanda de curatare.

Utilizeaza Setarile Corecte: Alege setarile adecvate pentru tipul de rufe spalate. Utilizarea setarilor potrivite nu doar ca va spala eficient, dar va prelungi si durata de viata a masinii si a tesaturilor.

Evita Supraincarcarea: Incarcarea excesiva a masinii de spalat pune presiune pe motor, transmisie si alte componente, ceea ce poate duce la reparatii costisitoare.

Efectueaza Reparatii la Timp: Daca observi zgomote neobisnuite, scurgeri sau orice alte probleme, adreseaza-te imediat unui specialist. Ignorarea problemelor poate duce la defectiuni mai grave si costuri mai mari de reparatie.

Concluzie

Prin urmarea acestor sfaturi simple, vei asigura functionarea eficienta si durabila a masinii tale de spalat. Nu uita, intretinerea preventiva este cheia pentru a evita reparatiile neasteptate si costisitoare.
SUNA ACUM